jugoszláv polgárháború

közép-itáliai államokkal ellentétben – az egykori Kettős Szicíliai ... Különleges jelenség és látnivaló volt a magyar katonák számára a közelben magasodó.

Szíria ma. Polgárháború? Válság? Vagy valami más? Szíriát viszonylag későn érték el az „Arab Tavasz” hullámai. Az ese- mények az addigra már kipróbált ...

Az amerikai polgárháború okai ma többé-kevésbé tisztán állnak előttünk. ... ritkán találkozunk a két klasszikus írásaiban egyes csaták elemzésével,.

lás az USA részéről. 3 Az országban két rivalizáló kormány van: a tobruki Képviselőház, mely az egykoron megválasztott parlament meg-.

8 Az alacsony átlagtermetű veddo-ausztralid nagyrasszhoz tartozó népesség technikai, szervezeti és kulturális értelemben is lényegesen szerényebb ...

20 янв. 2014 г. ... a Kongói Demokratikus Köztár sasággal kiegészített kö zép-afrikai térségre is, ... egy, a ruandaihoz hasonló népirtás egyelőre nem kö-.

4 мая 2016 г. ... Kulcsszavak: Oroszország, Szíria, polgárháború, Közel-Kelet, Iszlám Állam. Selján Péter: Russia and the Syrian civil war.

VINNAI GYŐZŐ. A Magyar—Jugoszláv Társaság története. (1946—1948). 1941-ben Magyarország a magyar—jugoszláv örökbarátsági szerződés elle-.

SZABÓ ADRIENN* jelen tanulmányom célja a legjelentősebb ad-hoc nemzetközi büntetőtörvény- székek joghatóságának összehasonlító jelleggel történő elemzése.

dekes látnivaló.) 28. Hvar szigetét hajójáratok ... félszigeten fekvő Primosten, ame- lyet elsősorban komfortos ... töltötték, és Primosten a szárazföldre.

A trianoni magyar-román határ déli szakaszának megállapítása a történelmi ... községet és határának nagyobb részét; a nagylaki kendergyárat a HMB Romániá-.

Alig két és fél évvel a Jugoszláv Szocialista Köztársaság drasztikus ... Jugoszláv Szövetségi Köztársaságot. L Szerbia és Montenegro.

A piaci reformok tekintetében egykor élenjáró Jugoszlávia a polgárháború, ... Hercegovina kilépésével a korábbi Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaság.

volna meg az utat – a jugoszláv állam első alkotmánya rövidesen felszámolta.8 ... 1389. június 28-a a rigómezei csata napja, ezen a napon a török seregek ...

Monarchia területén a korona, Szerbiában a dinár volt forgalomban, Montenegróban pedig a perper volt a hivatalos fizetőeszköz. Létrehozták a Nemzeti Bankot, ...

tették felelőssé - a kommunista országok lakói szimbolikusan is építkeznek: egy új világot, melyben - mosolygós arcukból következtetve - boldogan.

melyben vezető szerepet a szovjetek játszottak, s itteni vezetője Vorosilov marsall volt. Ez a szervezet irányította lényegében az országot, ...

láncos kutyájaként” megbélyegző ideológiai és propagandaharcra került sor. ... kivették a részüket a „láncos kutya” elleni rágalomhadjáratból, ...

Ez a weboldal cookie -kat használ annak érdekében, hogy weboldalunkon a legjobb élményt nyújtsa.